Kwas Kappa z browaru Pinta

Kwas Kappa Pinta #pinta #kwasKappa #americanSourAle #americanSour #sourAle #ale #browarPinta #phpce #phpce17 #beerstagram #beerPorn #craftBeerPorn #craftBeer #polishCraft #polishCraftBeer #kraft #drinkingCraft #instaBeer #beerPic #piwoRzemieślnicze #instabeerPorn #beergasm #beer #beerPhoto #beerGeek #columbus #mosaic #chinook #citra #galaxy

Browar Browar Pinta

Miejsce Hotel Ossa Congress & Spa

Styl Sour

Alkohol5.4%

BLG13.1°

Etykieta

Kwas Kappa 13,1° - brzeczkę przygotowaną w 100% ze słodu pilzneńskiego najpierw zakwasiliśmy bakterią kwasu mlekowego, a następnie odfermentowaliśmy w niskich temperaturach drożdżami dolnej fermentacji. Uzyskaliśmy piwo o bardzo czystym profilu zapachowym, z nutami cytryny pochodzącymi od pracy bakterii. Smak piwa jest kwaśny, ze zbożowym posmakiem i średnio intensywną goryczką. Po kilku tygodniach leżakowania, nachmieliliśmy kwaśnego lagera na zimno mieszanką aromatycznych chmieli pochodzących z USA i Australii.

Opis American Sour Ale