Kwas ETA z browaru Pinta

Kwas ETA Pinta #pinta #kwasEta #sourPumpkinRedAle #sourAle #sourPumpkinAle #pumpkinAle #redAle #ale #pintaMiesiąca #browarPinta #vivaLaPinta #beerstagram #beerPorn #craftBeerPorn #craftBeer #polishCraft #polishCraftBeer #kraft #drinkingCraft #instaBeer #beerPic #piwoRzemieślnicze #instabeerPorn #beergasm #beer #beerPhoto

Browar Browar Pinta

Miejsce Viva la PINTA

Styl Sour

Alkohol4.8%

BLG13.1°

IBU25

Etykieta

Kwas ETA:  brzeczkę pełną dyniowej pulpy zakwasiliśmy bakteriami kwasu mlekowego i zbalansowaliśmy: a/ słodką odmiana dyni "Hokkaido" b/ biszkoptowo-karmelowymi słodami, c/ porcją świeżo przygotowanych przypraw.  Kwas Eta to miedziana barwa, przyprawowy aromat oraz smak kwaśnego ciasta z dyni – mix wystarczająco niecodzienny, aby skutecznie wyrwać się z jesiennej chandry!

Opis Sour Pumpkin Red Ale